Rosszul értelmezhette a közös szót: saját céljaira fordította a társasházak pénzét a közös képviselő

A Debreceni Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki visszaélt a rábízott pénzekkel.

A vád szerint a vádlott 2016 év és 2020 szeptembere között egy cég alkalmazottjaként Hajdúnánás területén különböző társasházak közös képviseletét látta el. Feladata volt többek között a társasházak ügyeinek intézése és a közüzemi számlák rendezése, így a társasházak bankszámlái felett is rendelkezési joggal bírt – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében. 

A nő úgy tett szert rendszeres haszonra, hogy 2016 októbere és 2020 szeptembere között nyolc általa képviselt társasháznak a közös költségek kezelésére létrehozott bankszámlájáról különböző pénzösszegeket utalt át a nevén lévő bankszámláira és azokat saját céljaira fordította.

Az elkövető ezzel a módszerrel a sértetteknek több mint 21 millió forint kárt okozott.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a kárt a vádlott kisebb részben önként megtérítette, közel kétmillió forintot visszautalta az egyik társasház bankszámlájára.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és a sikkasztás enyhébben minősülő esetei miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a közös képviselői tevékenységtől eltiltását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a meg nem térült kár erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást. 

Forrás: https://www.haon.hu/helyi-kek-hirek/2022/11/rosszul-ertelmezhette-a-kozos-szot-sajat-celjaira-forditotta-a-tarsashazak-penzet-a-kozos-kepviselo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük