Nem lesz több szintes társasház és bolt a Vacsi közi ABC helyén

Megnyugodhatnak a környéken élők, nem lesz emeletes épület a Vacsi közi ABC helyén. Májusban robbant a hír, hogy mélygarázsos, több szintes társasház épül itt, és ebben kapna helyet egy új élelmiszer üzlet is. A lakók azonnal tiltakozni kezdtek. Szerintük túl nagy lenne a forgalom, a mélygarázs építése veszélyeztetné a pincéket, valamint a felsőbb szintekről a környező házakba, udvarokba be lehetne látni. Jelezték azt is, hogy egy kisebb épületet elfogadnak.

A beruházó igyekezett megnyugtatni a tiltakozókat, hogy minden szabályos lesz, de ez nem sikerült. Kommentelt a Facebookon is, egy lakossági fórumot is összehívott, ahol bemutatta terveit. Az ügy eljutott a közgyűlésig is, ahol egy lakos is felszólalhatott (neki az akkor még képviselő Falusi Norbert adta át saját idejét). Az akkori vacsiközi képviselő ( Sztachó-Pekáry István, Fidesz-KDNP) is úgy vélte, hogy a tervezett beruházás nem illik a környezetbe.

Végül a beruházó jelezte, hogy alacsonyabb épületet terveznek oda, eldobják az első tervet. Most ott tartunk, hogy egy földszintes beruházás valósulhat meg, amelynek a tervét tegnapi lakossági fórumára elhozta dr. Tóth Szilárd vacsiközi önkormányzati képviselő (Szövetség). Közelről lefotózni nem lehetett, ezért egy távoli képünk van csak róla.

Annyit mondott róla a képviselő, hogy egy 1200 nm-es üzletet húznának fel, több zöldfelülettel és több parkolóval. Mélygarázsok nem lesznek, és a kutyafuttatóhoz sem nyúlnak.

Forrás: https://kecsup.hu/2020/01/nem-lesz-tobb-szintes-tarsashaz-es-bolt-a-vacsi-kozi-abc-helyen/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük