Gyakrabban szállítják el a társasházi szelektív hulladékot

Változás történt a kecskeméti szelektív hulladékgyűjtésben. November 1-től ugyanis a belvárosi és széchenyivárosi társasházakból heti rendszerességgel szállítja el a csomagolási hulladékot a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. A sűrítés egyelőre kísérleti jellegű.

Sűríti a csomagolási hulladék elszállítását a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTkH) a kecskeméti társasházak szelektív hulladékgyűjtési rendszerében. November 1-től kezdődően, a Belvárosban és a Széchenyivárosban kísérleti jelleggel, heti gyakoriságra növelik a szelektívhulladék elszállítását.

-A társasházak azzal, hogy hetente szállítják el a szelektív hulladékokat kisebb edényzetre tudtak áttérni, amiket sokkal könnyebb elrejteni a társasház ilyen-olyan tárolóiban. Így nem kell 1100-as, 770-es nagyobb edényeket cipelnünk- nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Léber György, közös képviselő.

A két városrészben egyelőre 3 hónapos időintervallumra vonatkozóan méri fel a szolgáltató a gyakoribb begyűjtés szükségességét, illetve a fogyasztói szokásokat és a gyűjtéshez szükséges edénymennyiségeket a tapasztalatok alapján. Az biztos, hogy a sűrített begyűjtésnek örülnek a lakóközösségek.

-Hát a szelektív hulladékban vannak például tejes zacskók is, amelyek kimosás után is kellemetlen szagot árasztanak a lépcsőházban. A heti ürítéssel és szállítással ez a probléma is megoldódik- nyilatkozta Léber György.

A DTkH Nonprofit Kft. által kiadott szelektív szállítási naptár szerinti gyűjtés változatlanul megmarad. Ehhez plusz szállításként, páros héten, a Széchenyivárosban keddenként, míg a Belvárosban szerdánként viszik el a társasházaktól a szelektív csomagolási hulladékot a következő 3 hónapban.

Forrás: https://kecskemetilapok.hu/hirek/gyakrabban-szallitjak-el-a-tarsashazi-szelektiv-hulladekot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük