Megrepedt egy társasház Pétfürdőn, mi lesz a lakókkal?

Szétnyílt, illetve jelentősen megrepedt több helyen is egy négyszintes, 18 lakásból álló társasház Pétfürdőn, erősítette meg értesülésünket Márta Attila megyei katasztrófavédelmi helyettes szóvivő.

Azt mondta, statikus szakembert kérnek meg az épület átvizsgálására. Információnk szerint már korábban is voltak kisebb repedések az épületen, de a ház nagy robajjal csütörtökön este nyílt szét, amelynek valószínűleg statikai okai lehetnek. A helyszínre a pétfürdői tűzoltók érkeztek, akik a szolgáltató szakembereit kérték arra, hogy zárják el a gázt. Az élet és vagyonbiztonság védelme érdekében felhívták a lakók figyelmét a lehetséges veszélyekre. Aki az otthonában akar maradni, saját felelősségére megteheti. Úgy tudjuk, a polgármester és a közös képviselő is a helyszínen tartózkodik. 
Horváth Éva polgármester elmondta, hétfőn jön a statikus, és megmondja, mit kell tenni.

Az emberek keserűen és szomorúan nézték a házat, az otthonaikat, köztük idős emberek is. – Félünk, mert nem tudjuk, biztonságban vagyunk-e – erről beszélt Dobronay Józsefné Katalin. Az asszony felidézte, azt hitték, földrengés van csütörtökön este, aztán egy csattanást hallottak. A nyílásokon átlátnak egymás lakásaiba. Ha arról születik döntés, hogy menni kell az épületből, ő nem tudja, hova megy. 
– Mi lesz velünk? Mi lesz az otthonainkkal? – kérdezte keserűen az asszony.

Forrás: https://www.veol.hu/helyi-kek-hirek/2022/07/megrepedt-egy-tarsashaz-petfurdon-mi-lesz-a-lakokkal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük