Különleges belső terasszal épül társasház a Duna közelében

Februárban már a festés és a burkolás is elindulhat az Épszerk-Pannónia Invest kivitelezésében zajló beruházásban.

A határidő előtt elkészülhet az Épszerk-Pannónia Invest Kft. (ÉPI) a budapesti 13. kerületben épülő tízszintes társasházzal, amely 8 emeletből, valamint egy pincéből és földszintből áll.

Az építmény a Duna Aréna közelében, a Dagály sétányra merőleges Jakab József utcában jön létre az OTP Ingatlan Zrt. beruházásában.

A 120 lakás munkálatai 2018 augusztusában indultak; a projekt állásáról Dobovits Péter létesítményfőmérnök számolt be a lapunknak.

A falazás már lezárult

„Jelenleg belső munkálatok, vagyis aljzatbetonozás, vakolás, gépészeti elektromos alapszerelések és szárazépítési munkák zajlanak” – árulta el a tavaly 30 éves magyar építőipari cég szakembere. Ugyanakkor jövő héttől a külső munkák is lendületbe jönnek. „Megkezdődik az első ütem felállványozása, melynek során az épület megkapja a homlokzati hőszigetelést. A külső munkálatok a második ütemmel június végén záródnak.”

Februárban a belső munkálatok sem állnak meg, a festés és a burkolás következik.

A létesítményfőnök szavaiból az is kiderült, hogy a tavaly nyári cikkünk megjelenésekor elkezdődött falazás munkálatai mára lezárultak.

A szerződés szerinti véghatáridő október vége, ezzel együtt a cég már augusztusra szeretné elérni azt az állapotot, ami a szakhatósági átadásnak megfelel.
 

Segített az előregyártás

Az ütemterv tartását az is segítette, hogy az elmúlt évekhez képest az ÉPI-nek ezúttal nem került akkora erőfeszítésébe a megfelelő szakipari alvállalkozók alkalmazása, mivel ezeknek nem voltak annyira lekötve a kapacitásaik, mint korábban.

A cég tapasztalatai arra utalnak, hogy a tervezett lakásépítések számának csökkenésével némileg enyhült a szektorra nehezedő túlkereslet.

Ahogy azt korábbi cikkünkben is jeleztük, az ÉPI saját kapacitásaira támaszkodva innovatív megoldásokat alkalmazott a szerkezetépítés során. Többek közt az épületbe tervezett lépcsőkarok egy részét a cég telephelyén készítették el, saját acél lépcsősablonok segítségével, a másik részét a helyszínen gyártották előre.


A földszint tetejére kerül a zöld terület

A jelenlegi szakaszban az számít különlegességnek, hogy a társasház zöld területét a belső udvaron egy különleges megoldással alakítják ki. A több száz négyzetméteres terasz ugyanis a földszinti garázsszint tetején kap helyet.

„Ehhez egy óriási tömegű, két és fél méteres magasságú földanyagot kell felhalmozni” – tudtuk meg Dobovits Pétertől.

„Ennek bejuttatását a belső udvarba most végezzük egy toronydaru segítségével (ezt a salakszínű anyagot a fotósunk is megörökítette, lásd fentebb – a szerk.).”

Ez egy speciális kertészeti keverék, melynek a vízzel telített súlya a födém teherbírásának megfelelően lett kialakítva.

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/01/kulonleges-belso-terasszal-epul-tarsashaz-a-duna-kozeleben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük