Hatalmas lángokkal égett egy 50 lakásos társasház Essenben – galéria

Hatalmas tűz ütött ki egy társasházban a németországi Essen városában hétfőn kora reggel, három embert füstmérgezés gyanújával kórházba kellett szállítani.

A négyemeletes épülethez hajnali két órakor érkeztek a tűzoltók, és még reggel is küzdöttek a lángokkal.

A Westviertel nevű belvárosi negyedben álló társasházban nagyjából százan laknak. Sokan pizsamában menekültek ki lakásukból. 

A SZELES IDŐBEN A LÁNGOK ANNYIRA GYORSAN TERJEDTEK, HOGY A TŰZOLTÓK ELŐSZÖR NEM IS AZ OLTÁSSAL FOGLALKOZTAK, HANEM MEGPRÓBÁLTÁK KIJUTTATNI A LAKÓKAT.

EGYELŐRE NEM TUDNI, HOGY SIKERÜLT-E MINDENKIT KIMENEKÍTENI.

Bild azt írja, hogy az újépítésű társasházban mindenhol füstérzékelő volt felszerelve, valószínűleg ennek tudható be, hogy nem történt súlyosabb tragédia. 

A német lap információi szerint a tűz egy erkélyen keletkezett, majd onnan terjedt tovább az egész épületre. A rendőrség szakértői vizsgálatban igyekszik majd kideríteni, hogy a modern építészeti megoldások – tűzgátló acélajtók, az építéshez használt a tűznek jobban ellenálló anyagok – ellenére miért égett ki az épület rendkívül gyorsan.

AZ ÖTVENLAKÁSOS TÁRSASHÁZBÓL 39 VOLT ÉRINTETT A TŰZBEN.

A legfrissebb hírek szerint a tüzet még nem sikerült teljesen megfékezni, egyes helyeken még mindig parázslik.

Jelenleg az épületben omlásveszély áll fent. 

A westvierteli az utóbbi évek egyik legnagyobb esseni tűzesete, “munkatársaink még soha nem láttak ilyet” – nyilatkozott a helyi tűzoltóság szóvivője a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaságnak.

Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20220221-hatalmas-tuz-ututt-ki-nemetorszagban-essen-lakohaz.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük