Átutalta saját számlájára a társasházak pénzét, majd megszökött a közös képviselő

Több tízmillió forint közös költséget sikkasztott el egy férfi Nyíregyházán. Tíz lakóház képviseletével volt megbízva, azonban a pénzt a saját bankszámlájára utalta, majd megszökött. A rendőrök elfogták, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Az ATV Híradójának riportja.

„Nagyon boldog vagyok, ha nem is lesz meg a pénz, de remélem oda kerül, ahova való” – ezt mondta egy asszony, aki stábunktól tudta meg, hogy letartóztatták az illetőt. A férfi több százezer forintját lovasította meg a lakóházuk közös képviselőjeként.

A középkorú férfi több nyíregyházi társasház képviseletét látta el, feladata az volt, hogy a lakóközösségek által befizetett közös költséget kezelje, a társasház közös kiadásait abból fizesse. Egy ideig minden rendben ment, de aztán jött a hír: nincs pénz a férfi által kezelt tíz társasház bankszámláin.

Ez után a férfi egyszerűen megszökött: nem jelent meg a rendőrségen az idézésekre, ekkor adtak ki ellene elfogatóparancsot. A hatóság több millió forint sikkasztással vádolta meg a közös képviselőt.

„Több millió forintot utalt át saját bankszámlájára, illetve azért, hogy a társasházi bankszámlák közötti hiányokat elfedje, a társasházak külön számláról egymáséira is átutalásokat végzett” – magyarázta Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség szóvivője.

A férfi nagyon ügyelt nyomainak eltüntetésére, de végül a rendőrök Panyolán elfogták. Úgy tudjuk, a házkutatás során nem találták meg a banki papírokat. Az ügyészség attól tartott, ha szabadlábon marad a férfi, újra megszökik, ezért a bíróság egy hónapra letartóztatta.

Forrás: http://m.atv.hu/belfold/20211008-atutalta-sajat-szamlajara-a-tarsashazak-penzet-majd-megszokott-a-kozos-kepviselo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük