Új, négylakásos társasház épül a siklósi belvárosban

Az önkormányzati bérlakások számának növelése minden település célja, azonban önerőből legtöbbször csak a meglévők karbantartására és felújítására elegendő a forrás.

Ezért is számít előrelépésnek, hogy Siklóson önkormányzati bérlakásokkal új társasház épül. A város tavaly elbontott egy szerkezeti és süllyedési problémák miatt életveszélyessé vált, hosszú évek óta üresen álló önkormányzati saroképületet a Dózsa György utcában.

A városvezetés ugyanakkor fontosnak tartotta a hányattatott sorsú ingatlan sorsának mielőbbi rendezését, ezért szerződést kötött a GSH-Építő Kft.-vel, melynek köszönhetően egy új, négylakásos társasház épül a siklósi belvárosban. A szerződésben a beruházó vállalta, hogy egy éven belül felépíti a négy lakást, tehát várhatóan jövő nyáron kulcsrakészen át tudják adni az ingatlant a bérlőknek.

Mint azt Riegl Gábor, Siklós polgármestere elmondta, két lakás lesz az önkormányzaté, kettő pedig a befektető tulajdonában marad. Az önkormányzat vállalta a tervezést, engedélyeztetést, és az ütemezés szerint augusztus végén vagy szeptember elején átadják a munkaterületet a kivitelezőnek. Hozzátette, a szociális bérlakások száma sosem elég, de nem véletlen vont be az önkormányzat külső beruházót, befektetőt, hiszen a városnak nincs forrása arra, hogy több lakást építsen.

– Reméljük, hogy az elkövetkezendő években több új lakás is épül a városban, melyhez az idősek, a fiatalok, a családalapítás előtt állók tudnak hozzájutni, figyelembe véve a jelenleg is igénybe vehető kormányzati támogatási rendszereket – fogalmazott a városvezető.

Forrás: https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-negylakasos-tarsashaz-epul-a-siklosi-belvarosban-3943916/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük