Szúrós, fojtó bűz miatt evakuálták egy társasház lakóit Dunaszerdahelyen

DUNASZERDAHELY – Ismeretlen eredetű szivárgás miatt kellett evakuálni egy társasház lakóit hétfőn este az Északi Lakótelepen.

A Sport utcán található társasház lakói este kilenc óra körül rendkívül kellemetlen, szúrós szagot észleltek, minek következtében többen is elhagyták az épületet, majd a segélyhívót tárcsázták.

Az elviselhetetlen, fojtó szag miatt a kiérkező rendőrök és tűzoltók evakuálták a 24 lakás mintegy 85 lakóját – köztük gyermekeket, időseket, és egy mozgásképtelen, lélegeztetőgépet és speciális ellátást igénylő tinédzsert is. Őt az egyik földszinti lakás ablakán kellett kiemelni, majd a mentők a dunaszerdahelyi kórházba szállították. Mások elsősegélyben, helyszíni ellátásban részesültek.

A rendőrség munkatársai kikérdezték a lakókat, és azokat, akik a helyszínen maradtak, a tűzoltóság fűtött autóbuszában helyezték el. Volt, aki munkából hazatérve szembesült a helyzettel, és a tűzoltók segítségével kellett kihozni a lakásában lévő kutyáját.

A tűzoltók egy mérőberendezéssel vizsgálták át a társasházat, és a műszer észlelt is egy bizonyos anyagot, amiről egyelőre nem tudni pontosan, mi lehetett. A házból mindenesetre egy hűtőszekrényt kivittek, és kiszellőztették az épületet.

Fél tizenkettőkor megérkezett Nagyszombatból a tűzoltóság speciális egysége is, egy másik műszerrel újra átvizsgálták a társasházat, ahol ekkor már nem észlelték veszélyes anyag jelenlétét – értesültünk a helyszínen Lelkes Istvántól, a Dunaszerdahelyi Járási Tűzoltó- és Mentőszolgálat igazgatójától.

A szivárgás oka vizsgálat tárgyát képezi.

Miután a hatóságok éjfélkor biztonságosnak ítélték meg a helyzetet, a lakók visszamehettek otthonaikba.

A tűzoltók az egyik lakásban magas szén-monoxid értéket mértek. Ezt követően ventillátorok segítségével az egész épületet átszellőztették – tájékoztatta kedden reggel a TASR hírügynökséget Zuzana Farkasová, a Tűzoltó- és Mentőszolgálat szóvivője.

(db)

 

 

Forrás: https://parameter.sk/szuros-fojto-buz-miatt-evakualtak-egy-tarsashaz-lakoit-dunaszerdahelyen?fbclid=IwAR2jpATeoSCQSO84L8ppMOFqY-F9YJwW1ZAmjePuvB753–c9Ky4vPWC3Do#null

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük