Startol az OTP idei társasház-felújítási pályázata, íme, a feltételek

A felújításra szoruló társasházban élők számára jelenthet segítséget, hogy az OTP Bank idén is kiírta társasházi pályázatát, amelyben 20 lakóközösség juthat együttesen 15 millió forint, vissza nem térítendő támogatáshoz – közölte a pénzintézet hétfőn az MTI-vel.

A közleményben Dancsné Engler Bernadet, az OTP Bank mikro- és kisvállalkozási főosztályának vezetője ismertette, a magyarországi lakóközösségek számra 13. éve nyújtanak támogatást társasházi pályázatukban, amelyre tavaly már több mint 860 lakóközösség pályázott.

A pályázati lehetőség ezúttal is nyitott az ország bármely társasháza vagy lakásszövetkezete számára; nemcsak a közös képviselők, hanem egy közgyűlési meghatalmazással akár a lakók maguk is pályázhatnak – idézi az MTI.

A pályázat benyújtásának az sem feltétele, hogy a társasház az OTP Banknál vezesse pénzforgalmi számláját, erre csak az esetleges díjazás átvételéhez lesz szüksége a lakóközösségnek. Mindez azért fontos, mert a pályázaton mindkét kategóriában az első tíz helyezettet díjazzák, a vissza nem térítendő támogatás mértéke az első és a tizedik helyezett között 1,2 millió és 300 ezer forint között mozog.

A pályázatokat május 30-áig nyújthatják be a jelentkezők ezen az oldalon, két kategóriában. Az “otthon a közösségben” kategória a társasházak és lakásszövetkezetek üzemeltetésének hatékonyabbá vagy akár környezettudatosabbá tételét, illetve a közös helyiségek fejlesztését célozza. Példaként említették, az online leolvasható mérőórák felszerelését, szelektív hulladékgyűjtők kialakítását, biciklitárolók, vagy pihenő- és játszóhelyek kiépítését.

Az “otthon a jövőben” kategóriába pedig a lakók biztonságát és védelmét szolgáló beruházások, illetve az energiahatékonysági felújítások tartoznak, így például az épületek akadálymentesítése, digitális kaputelefon rendszer kialakítása vagy energiatakarékos (LED) lámpák telepítése.

Forrás: https://www.napi.hu/ingatlan/startol-az-otp-idei-tarsashaz-felujitasi-palyazata.722981.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük