Luxus lakóház épül a kávézó helyén

A lakásokban mennyezeti hűtés-fűtés és padlófűtés, a tetőn medence és panoráma terasz, a mélygarázsban autólift is lesz.

Hamarosan gyökeresen átalakul a cívisvárosban a Nagy Lajos király tér déli szeglete: várhatóan ősszel elbontják az ötvenéves – földszintes – vendéglőépületet, és a helyére nyolcemeletes, 65 lakásos, magas színvonalú lakóházat építenek.

A Napló ezzel kapcsolatos érdeklődésére Eteley Gábor értékesítési igazgató a menetrendről elmondta: az elbontandó épületben lévő étterem a tervek szerint őszig új helyre költözik, és július 5-én kezdődhet az értékesítés. A debreceni építészek által tervezett épület lakásai és szolgáltatásai iránt már most nagyon nagy az érdeklődés, pedig a négyzetméterenként ár 900 ezer és 1 millió 200 ezer forint között lesz – tudtuk meg a szakembertől.

A nyolcemeletes, 65 lakásos luxus társasházban ugyanis 39 és 90 négyzetméter közötti alapterületű lakásokat alakítanak ki, melyek mindegyikéhez 10-24 négyzetméteres teraszok is tartoznak majd.

A lakásokat környezetbarát hőszivattyú fűti majd, és mennyezeti hűtés-fűtés fog gondoskodni a kellemes klímáról. Ezek benne vannak az alapárban, amelyen felül egyéb szolgáltatások is rendelhetők.

A tetőn megközelítőleg 100 négyzetméteres medence lesz, amit a lakók használhatnak. Az épületegyüttes alatt háromszintes pincerendszert építenek, amiből a felső kettő a garázsokat tartalmazza (ezekben autóliftek is helyet kapnak majd), a legalsó szinten a gépészet lesz. A földszinten 24 órás recepció fog működni, sőt mindezeken kívül exkluzív étterem is szolgálja majd a kényelmet.

Eteley Gábor hangsúlyozta azt is, hogy a társasház a beruházó rizikójára épül. Nem kell felvenni építési hitelt, csak előszerződést kell kötni, és azt tartják a birtokba adásig. A vevőnek viszont vevőkijelölési joga van. A projektnek hajdúsági beruházók a tulajdonosai, akik Budapesten eddig 520 referencia lakást valósítottak meg. A debreceni lakásokat várhatóan többnyire befektetők fogják megvásárolni – ismertette az értékesítési igazgató.

A Napló kérdésére a szakember végül elmondta azt is, hogy a debreceni, Nagy Lajos király téri luxus társasházat a tervek szerint 14 hónap alatt építik fel. Ez azt jelenti, hogy az átadás 2020 végén, 2021 elején lehetséges.

Forrás: https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/luxus-lakohaz-epul-a-kavezo-helyen-3397262/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük