Járványhelyzet: a lakógyűlésekről megfeledkezett a kormány a társasházak egyesülete szerint

A társasházi közgyűlések „egyéb rendezvénynek” minősülnek, ezekre pedig még mindig számos, ez esetben ellentmondásos szabály érvényes.

Miközben a hírek arról szólnak, hogy újra szabadon élhetjük az életünket, a társasházi közgyűlések esetében maradtak kötöttségek – idézi a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületét (TTOE) a Népszava. A jogszabályból az következik, hogy a lakógyűlések „egyéb rendezvénynek” minősülnek, ezekre pedig még mindig számos nehezen követhető, és ez esetben ellentmondásos szabály érvényes.

Ha zárt térben tartják a társasházi közgyűléseket, kötelező a védettségi igazolvány – magyarázta a lapnak Bék Ágnes, a TTOE elnöke. Szabad téren – például a társasház udvarán – tartott közgyűlések ugyanakkor nem igényelnek védelmi intézkedést. Amennyiben művelődési házban vagy szabadidőközpontban rendezik a közgyűlést, akkor pedig annak saját szabályait kell betartani.

Az egy társasházban élők közvetve a legsúlyosabb járványidőszakban is érintkeztek egymással, ezért fölöttébb furcsa, hogy éppen a közgyűlések esetében maradtak kötöttségek – jegyezte meg a TTOE elnöke. Bék Ágnes arra gyanakszik, hogy a döntéshozók egész egyszerűen megfeledkeztek a társasházi közgyűlésekről.

Forrás: https://hvg.hu/gazdasag/20210716_jarvanyhelyzet_lakogyules_egyeb_rendezvenyek_korlatozas

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük