Az idén is segítséget kapnak a társasházak

A felújításra szoruló társasházban élők számára jelenthet segítséget, hogy az OTP Bank idén is kiírta társasházi pályázatát, amelyben 20 lakóközösség juthat együttesen 15 millió forint, vissza nem térítendő támogatáshoz – közölte a pénzintézet.

A közleményben Dancsné Engler Bernadett, az OTP Bank mikro- és kisvállalkozási főosztályának vezetője ismertette,A MAGYARORSZÁGI LAKÓKÖZÖSSÉGEK SZÁMRA 13. ÉVE NYÚJTANAK TÁMOGATÁST TÁRSASHÁZI PÁLYÁZATUKBAN, AMELYRE TAVALY MÁR TÖBB MINT 860 LAKÓKÖZÖSSÉG PÁLYÁZOTT.

A pályázati lehetőség ezúttal is nyitott az ország bármely társasháza vagy lakásszövetkezete számára; nemcsak a közös képviselők, hanem egy közgyűlési meghatalmazással akár a lakók maguk is pályázhatnak.

A pályázat benyújtásának az sem feltétele, hogy a társasház az OTP Banknál vezesse pénzforgalmi számláját, erre csak az esetleges díjazás átvételéhez lesz szüksége a lakóközösségnek. Mindez azért fontos, mert

A PÁLYÁZATON MINDKÉT KATEGÓRIÁBAN AZ ELSŐ TÍZ HELYEZETTET DÍJAZZÁK, A VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS MÉRTÉKE AZ ELSŐ ÉS A TIZEDIK HELYEZETT KÖZÖTT 1,2 MILLIÓ ÉS 300 EZER FORINT KÖZÖTT MOZOG.

A PÁLYÁZATOKAT MÁJUS 30-ÁIG NYÚJTHATJÁK BE A JELENTKEZŐKa https://otpbusiness.hu/tarsashazipalyazat/ oldalon, két kategóriában.

Az “otthon a közösségben” kategória a társasházak és lakásszövetkezetek üzemeltetésének hatékonyabbá vagy akár környezettudatosabbá tételét, illetve a közös helyiségek fejlesztését célozza. Példaként említették, az online leolvasható mérőórák felszerelését, szelektív hulladékgyűjtők kialakítását, biciklitárolók, vagy pihenő- és játszóhelyek kiépítését.

Az “otthon a jövőben” kategóriába pedig a lakók biztonságát és védelmét szolgáló beruházások, illetve az energiahatékonysági felújítások tartoznak, így például az épületek akadálymentesítése, digitális kaputelefon rendszer kialakítása vagy energiatakarékos (LED) lámpák telepítése.

Forrás: https://www.origo.hu/gazdasag/20210208-z-otp-az-iden-is-kiirta-tarsashazi-palyazatat.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük