Több mint egy hónapja nem tudnak sütni-főzni egy pécsi társasházban

Kétségbeesetten telefonált szerkesztőségünkbe egy pécsi hölgy, azt nehezményezte, hogy már több mint egy hónapja nincs használati gáz abban a tizenhat lakásos házban, ahol él. Elmondása alapján a Vargha Damján utcában lévő ingatlanban december 20-án gázmérőóra- cserét akart elvégezni egy az E.ON-nal szerződésben lévő alvállalkozó. Az óra leszerelése kapcsán gond merült fel, szivárgás jelentkezett. A generálszolgáltató az I.-es és II.-es lépcsőházban kikapcsolta a gázt, arra hivatkozva, hogy nincs szerelő.

– A mai napig nem oldódott meg a probléma, az érintett tizenhat család a karácsonyi ünnepeket sem tudta nyugodt körülmények között eltölteni, nem tudtunk főzni, rezsót kellett venni, mikróban melegíteni. Laknak három-négy gyerekesek is a házban, számukra különösen nagy érvágást jelent az egy hónapja tartó kimaradás – fogalmazott csalódottan olvasónk.

Az eset kapcsán lapunk megkereste a szóban forgó áram- és gáztársaságot. Kőrösi Gábor szóvivő, vállalati kommunikációs szakterület-vezető tájékoztatásából kiderült, a késlekedés nem a társaságnak felróható okokból történik.

– December 20-án érkezett bejelentés az érintett ingatlanból. A helyszínre érkező gázhálózati szerelőink megállapították, hogy az épületen belül lévő csatlakozó vezetéken szivárgás van, ezért az épületet közterületi elzáróval kizárták a fogyasztásból. A csatlakozó vezeték a társasház tulajdonában van, annak karbantartása a tulajdonos felelőssége.

Hozzátette, a társasház közös képviselőjét kollégái tájékoztatták a további teendőkről. Tudomásuk szerint a javítással megbízott jogosult gázszerelő vállalkozó a vezeték javítására a megbízást január 7-én kapta meg a társasháztól, a csatlakozó vezeték javítása folyamatban van.

És hogy mikor kapcsolják vissza a gázt a társasházban? Sajnos konkrét válasz még nincs a kérdésre. Az E.ON-tól kapott információk alapján elmondhatjuk, amennyiben a vállalkozó elvégzi a szükséges munkálatokat és a megfelelő dokumentációt a társasághoz benyújtja, valamint a közterületi elzáró nyitását megrendeli, ezután történhet meg az épület csatlakozó vezetékének gáz alá helyezése, valamint a mérők felszerelése. Biztosítják a lakókat arról, soron kívül intézkednek, amint a kivitelező jelzi, hogy elkészült a munkával.

 

 

Forrás: https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/tobb-mint-egy-honapja-nem-tudnak-sutni-fozni-egy-pecsi-tarsashazban-1666828/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük