Összecsapott a vízművekkel a társasház közös képviselője

Nem jutott dűlőre egy hibás vízóra miatt kirobbant vitában két szegedi közös képviselő, és a vízművek. A képviselők kártérítést kértek egy munka miatt, ami a vállalat szerint nem jogos.

– Kéthavonta olvassuk le a vízórát, így tettünk februárban is, és több mint negyven köbméterrel mutatott többet, mint az előző időszakban – mondta a Délmagyarországnak Csillag Jánosné, aki akkor még a közös képviselője volt a Védőnő utca 8. szám alatti társasháznak.

Elmondta, hogy leolvasták lakásonként a vízmérőket, a számokat összeadták, és így derült ki, hogy többet mutat a ház központi vízórája, ami például a locsolást, és a takarításhoz szükséges vízmennyiséget is méri. Eddig a különbség kéthavonta csak 3, 4 esetleg 5 köbméter volt.

– Ekkor még senkinek sem szóltunk, megvártuk az áprilist, és akkor is megvolt a 40 köbméter plusz, amire nem találtunk magyarázatot – folytatta az asszony.

Csillag Jánosné ezután felhívta a Szegedi Vízmű Zrt. hibabejelentőjét, ahol elmondta, hogy két évvel ezelőtt volt egy csőtörésük, amit a ház 267 ezer forintért megcsináltatott, és most is van valami probléma. Elmondta azt is, hogy már kétszer is többet mutatott az óra.

A hibabejelentőnél egyébként Csillag Jánosné szerint jól bántak vele, „kedves volt a fiatalember”.

A hangfelvételt a Délmagyarország is megszerezte, és az derül ki belőle, hogy ivóvízhálózatra nem tudnak kamerás, csak szivárgásvizsgálatot csinálni. Az ügyfélszolgálatos arról is beszélt, hogy a hiba elképzelhető, hogy a korábbi csőtörés miatt lehet.

Ezután újra szerelőt hívtak, felbontották az egy évvel ezelőtti csőtörés helyét, de kiderült, hogy azzal semmi gond sincsen, nem szivárog, de a munkát persze ki kellett fizetnie a háznak, ami most is több mint százezer forint volt. Miután ez kiderült, a vízművek végül elvitte a központi órát, a jegyzőkönyvre pedig azt írták, hogy „valószínűleg a mérő többet mér, mint a tényleges fogyasztás.”

Közben közösképviselő-csere volt a háznál, és már Domokos Katalin írt egy levelet a vízműveknek, amiben azt kérte, hogy térítsék meg a munka árát, mert ugye az óra volt rossz, így feleslegesen verték szét a burkolatot. A közös képviselők az ügyfélszolgálatos telefonbeszélgetésre hivatkoztak, amiben egyébként valóban nem hangzik el, hogy az óra biztosan jó. Azaz nem fizetnek kártérítést. A Szegedi Vízművek a Délmagyarországnak is azt írta, hogy „a hangfelvétel nem igazolta a felhasználói panasz jogalapját”.

Most tehát itt tart a dolog, amiben – ha esetleg bíróságon folytatják – biztosan nem lesz könnyű igazságot tenni.

Forrás: https://m.delmagyar.hu/szeged_hirek/osszecsapott_a_vizmuvekkel_a_tarsashaz_kozos_kepviseloje/2605526/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük