Nem adták ki neki a lakást, mert roma

Piliscsabán szeretett volna lakást bérelni az Esztergomban dolgozó Márk és családja. Saját cége van, jó keresete, így majdnem sikerült is. Megalázónak tartja, ami vele történt.

Cigány származása miatt nem vehetett bérbe egy lakástPiliscsabán, ezt állítja egy férfi – derül ki az RTL Híradó riportjából. Elmondása szerint az ingatlanközvetítővel már meg is egyeztek a bérletről, ám hazaérve egy sms-t kapott, mely szerint a társasház új szabályzata tiltja, hogy romáknak adjanak bérbe lakást, így a tulajdonos sajnálja, de nem tudja részére a lakást bérbe adni, a pénzt is visszaadják.

A piliscsabai társasház közös képviselője tagadta, hogy bármilyen, romákra vonatkozó részlet lenne a ház szabályzatában. „Ez a kérdés már eleve megdöbbentő. Ilyen szabályozás soha nem volt, nem is lesz. Bárki ki vehet lakást, a tulajdonosok annak adják ki, akinek akarják” – jelentette ki.

Az RTL Híradó telefonon kereste az ingatlanost, hogy megtudják, milyen szabályra hivatkozott az üzenetében, ám nem akart nyilatkozni.

Társaság a Szabadságjogért(TASZ) jogásza szerint akár az ingatlanközvetítő, akár a tulajdonos kifogásolta a férfi származását, mindenképpen megszegte az egyenlő bánásmódról szóló törvényt.

 

 

Forrás: https://www.nlcafe.hu/otthon/20180915/nem-adtak-ki-neki-a-lakast-mert-roma/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük