Górcső alatt az internetes társasházi rendszerek (3.)

Milyen előnyökkel jár az online társasházi adminisztráció, és hogyan működnek a legkiforrottabb rendszerek? Erre kerestük a választ cikksorozatunkban. A befejező részben a felhőalapú eHázat próbáltuk ki, többféle szerepkörben – közös képviselőként és lakóként.

– Intelligens felhőalapútársasházkezelő rendszer – így mutatták be az eHázatkészítői. Még közelebbről, egy webes technológiára épülő, böngészőből elérhető alkalmazásról van szó, amellyel forradalmasítanák a társasházi ügyintézést idehaza. Az eHáz használatához nem szükséges semmilyen speciális programot telepíteni a számítógépünkre, csak egy böngésző (pl. Internet Explorer, Firefox vagy Google Chrome) kell hozzá, ráadásul táblagépről és okostelefonról is működtethető.

A rendelkezésünkre bocsájtott hozzáféréssel mi is kipróbálhattuk magunkat, közös képviselőként és lakóként egyaránt. Az adminisztrációs felület három nyelven – magyarul, németül és angolul – is „beszél”, igaz nem minden kifejezést fordítottak le. Ha például az angol nyelvet választjuk bejelentkezéskor, akkor is gyakran találkozunk majd magyar nyelvű  kifejezésekkel. Mindenesetre pluszpontot érdemel, hogy legalább az idegen nyelvű felhasználókra is gondoltak.

Közös képviselő: adminisztrátor mindenek felett

A közös képviselő esetünkben afféle „szuper” adminisztrátorkénttevékenykedik. Ő az, aki valamennyi adathoz hozzáfér, illetve szabályozza a többi felhasználó (lakó vagy számvizsgáló) hozzáférési jogait.

Egy új társasház felvitele a rendszerbe nem sokkal összetettebb feladat, mint egy közösségi oldalon regisztrálni. A lakók (költségviselők) és albetétek adatainak rögzítése, módosítása szintén egyszerűen megy. Érdemes megjegyezni, hogy a „Beállítások” fülön található „Könyvelés” almenüpontban még az is kiválasztható egy listáról, hogy előzőleg milyen könyvelő programothasználtunk. Ennek azért van jelentősége, mert az eHáz képes arra, hogy átvegye (migrálja) az adatokat a felsorolt programokból. A lista egyelőre rövid, de a fejlesztők ígérete szerint folyamatosan bővül.

A naprakész könyvelést segíti az is, hogy a különféle bankszámlák kivonatait gond nélkül feltölthetjük, méghozzá többféle formátumból (pdf-, xlsx- és csv-dokumentumokból).

Összegezve a képviselői rendszerpróba tapasztalatait: minden alapvető funkciót könnyedén megtalálni, a használatuk csaknem magától értetődő. A kiegészítő funkciók kezelése (pl. az értesítők és meghívók küldése, az egyes háztartások elszámolására vonatkozó egyedi szabályok beállítása) hasonlóképp hamar elsajátítható.

A programozók a rezsicsökkentéssel összefüggő kötelezettségekre is gondoltak. A megfelelő kimutatásokat néhány egérkattintással elővarázsolhatjuk. Tényleg csak rajtunk áll, hogy milyen mértékben tesszük át a társasházi adminisztrációt az online felületre, hiszen az eHáznak gyakorlatilag minden életszerű feladatra van ötlete. A rendszerben rejlő valamennyi lehetőség megismerésére természetesen itt is időt kell szánnunk (csakúgy, mint a múltkoriban bemutatott Webházmesternél). A kezelés begyakorlását ugyanakkor remekül támogatja a 36 oldalas, letölthető felhasználói útmutató.

Ami az árakat és kondíciókatilleti: nem egy „dobozos” szoftverről van szó, így a rendszert nem lehet megvásárolni. A szolgáltatás díja 1000 albetétig nettó 100 forintba kerül – albetétenként és havonta (a részletes árlistát itt lehet tanulmányozni). Ha pedig valaki egy másik társasházkezelő rendszerről (szoftverről) váltana, annak érdemes tudnia, hogy a meglévő adatok felvitele nem jelent pluszköltséget, legalábbis ezt ígérik az üzemeltetők, akik magukra vállalják ezt a feladatot.

Látta, mit írt a szomszéd a falra?

Ha lakóként jelentkezünk be az eHázba, a számunkra legfontosabb információkkal találkozhatunk: megnézhetjük az aktuális közösköltség-egyenlegünket és az előzményeket, kezelhetjük a mérőórákra vonatkozó felületet, illetve használhatjuk az üzenőfalat, amelyen keresztül egyszerűen informálódhatunk a társasház dolgairól.

A lakó és az eHáz viszonya tehát nincs túlbonyolítva, a funkciók egyértelműek és könnyen elérhetők, a képviselői felülethez képest jóval letisztultabb a kép, a kevésbé tapasztalt felhasználóknak sem kell megizzadniuk, hogy elsajátítsák a rendszer kezelését.

Az ehaz.hu oldalai mobileszközökön(okostelefonokon, táblagépeken) sem jönnek zavarba, jól böngészhetők bármilyen platformon, de magát az adminisztrációs felület nem optimalizálták mobilra. Egy dedikált mobil oldal vagy applikáció természetesen jól jönne, különösen a fiatalabb generációnak, de talán ezekre is hamarosan sort kerítenek a lelkes fejlesztők.

 

 

Forrás: https://www.hazforum.hu/internetes-tarsashazkezelo-rendszerek-3/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük